fbpx
  • 070 233 980
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Информации за испорака

Правилата на испорака на bistravoda.mk појаснуваат кои се условите и начинот на испорака на купените производи.

Испорака на производите се врши во период кој самиот купувач го избрал за време на достава на производите.

- Испорака на нарачките се врши секој работен ден во периодот од 09:00 часот до 19:00 часот и сабота во периодот од 09:00 часот до 16:00 часот,недела и државни празници нема да се врши достава. Нарачките направени секој работен ден  до 17:00 часот и сабота до 15:00 часот ќе бидат доставени наредниот работен ден во период наведен од купувачот. Производите се испорачуваат со добар квалитет и рок на траење, гаранција (доколку производот има гаранција), испратница и фактура или фискална сметка за извршеното плаќање.

Секој купувач е должен при испорака на производите да го провери за евентуални оштетувања при транспорт, а доколку е поголема пратка да провери дали некој производ недостасува. Купувачот треба да ја пријави рекламацијата веднаш. Производите се заменуваат само под условите пропишани во Законот за заштита на купувачите.

Забранета продажба на алкохолни пијалоци и цигари на лица со возраст под 18 години и на енергетски пијалоци на лица со возраст под 14 години.  

Согласно со измени во Законот за трговија, објавен во сл.весник  (148/13)


© 2021 Бистра Вода. Сите права се задржани. Дизајнирано од Total Idea