fbpx

Добродојдовте во најголемиот онлајн маркет за пијалоци.                                                                                                                                                                                                 ☏ 070 233 980 |[email protected]

CELIA Organic Чешко без глутенско пиво 0,33 мл

Deal Score0
Deal Score0

CELIA се подготвува од само три локални состојки: јачмен, жатецки хмељ и вода од подножјето на Жатец.

CELIA е традиционална серија на пиво приготвена во подрумите на замок од 14. век, кој се наоѓа во историскиот град Жатец, познат по одгледување на светски реномираниот жатецки хмељ уште од 1004 година. Подготвуван повеќе од два месеци, од кои 14 дена се посветуваат на ферментација со отворени буриња со што се обезбедува само природна карбонизација, CELIA е направено така што се отстранува глутенот преку процес на деглутенизација што ѝ овозможува на пиварницата да користи само локални квалитетни состојки поради што не е потребна никаква замена.

Богатата историја и традиција на CELIA датира од 1004 година и кога при крајот на 18 век оригиналните пиварници на CELIA веќе не можеле да излезат во пресрет на големата побарувачка на пазарот, беа изградени нови пиварници во 1798 год. Новите темели на CELIA беа поставени на 20 јуни 1798 год на место до познат кралски замок. По две години градба, производството започна на 26 Јули 1800 год и не запира од тогаш.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Бистра Вода
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart